Ingen fasadtvätt i kylan

Tjenare bloggen! Jag hade en liten tanke för just den här dagen men det känns som att jag kanske får förskjuta den planen lite längre fram alternativt anställa någon som kan göra det åt mig. Med tanke på att vi har haft sånt strålande väder i Helsingborg så var min tanke att genomföra en upprustning av huset i form av fasadtvätt, oljning av altanen och trimning runt kåken. Men så vaknade jag upp i morse på min lediga dag och insåg relativt fort att det här kommer inte vara genomförbart. Som varje morgon så tog jag jycken ut på en promenad och nu under de senaste veckorna så har jag bara behövt slänga på mig en lätt vindjacka. Idag höll jag på att förvandlas till en istapp redan efter fem minuter. Inifrån såg det riktigt varmt och skönt ut, men så fort jag satte foten utanför dörren så ändrades hela min åsikt. Det var som att vi hade gått tillbaka till februari igen. Ska jag vara ärlig så är jag sådär sugen på att ställa mig med högtryckstvätten och genomföra en fasadtvätt. Det känns inte så varmt att olja altanen heller utan det enda jag kan tänka mig att göra är att trimma runt huset. Då har jag ändå väldigt mycket kläder på mig och det är lite fysiskt ansträngande så där kan jag nog få upp värmen trots att det känns som minusgrader ute. För mig är det helt bisarrt att vi i mitten av maj inte har mer än sju grader varmt trots att solen skiner och då bor jag ändå i Helsingborg som ligger relativt långt ner i landet. Fortsätter det så här så lär det inte bli någon fasadtvätt på hela sommaren. Vem vet snart kanske vi får sätta på vinterdäcken igen. Nej så illa blir det nog inte men det hade varit trevligt att få lite vårvärme igen.